Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Genacol® en andere producten die collageen type II bevatten?

Genacol® is een matrix (een complex bestaande uit stukjes of delen) die vervaardigd wordt door een procedure die AminoLock® Sequence (keten van eiwitten) wordt genoemd. Deze procedure is ontwikkeld door DirectLab Inc. De matrix ontstaat uit een complexe procedure die vele soorten collageen stimuleert, waardoor het een veel completer product wordt dan producten die uitsluitend gebruik maken van collageen type II.

Wanneer wordt Genacol® het best ingenomen?

Er wordt voorgesteld om Genacol® in te nemen voor het slapengaan. Het kan soms zijn dat omstandigheden het niet toelaten om Genacol® voor het slapengaan in te nemen. In dat geval kan Genacol® 30 minuten voor een maaltijd ingenomen worden, ‘s morgens, ’s middags of bij voorkeur ‘s avonds.

Wat is de ideale dosering?

Als u ongeveer 1,5 liter water per dag drinkt (deze hoeveelheid is aanbevolen voor een goede gezondheid en niet alleen voor het verbruik van Genacol ®), kunt u beginnen met 3 capsules per dag voor het slapengaan. Als u niet gewend bent om deze minimale hoeveelheid water te drinken, is het aangeraden om te beginnen met 1 capsule per dag gedurende de eerste week, om dan stilaan te verhogen naar de aanbevolen dosering in combinatie met voldoende water drinken. Eventueel kan na een paar weken inname van Genacol® de dosis opgedreven worden tot 6 capsules per dag: 3 capsules voor het slapen gaan en 3 capsules 30 minuten voor het ontbijt. Let op: voor mensen die medicijnen gebruiken is het aangeraden om tussen de inname van Genacol ® en de inname van medicatie een periode van 2 uur in te lassen.

Hoe lang moet men Genacol® gebruiken?

We raden Genacol® aan voor 3 tot 6 maanden, te beginnen met 3 capsules per dag, en dan geleidelijk te verminderen naar de dosering die het best bij u past. U mag Genacol® ook op een permanente basis innemen, vraag hierover advies aan uw arts/zorgverlener.

Wie mag Genacol® gebruiken?

Iedere volwassene mag Genacol® gebruiken.

Kan Genacol® gebruikt worden door diabetici?

In tegenstelling tot glucosamine is Genacol® niet van invloed op de glucose in uw bloed. Eiwitten hebben geen invloed op het bloedsuikergehalte. En aangezien Genacol® een eiwit is, kunt u dit product met een gerust gevoel gebruiken. Vraag gerust advies van uw arts/zorgverlener.

Kan Genacol ® gebruikt worden bij een instabiele of zwakke maag?

Ja, er is geen contra-indicatie bij het innemen van Genacol® voor mensen met een zwakke maag. U kunt het collageenpoeder uit de capsule halen en het met water innemen.

Wordt Genacol® in het lichaam opgenomen?

Ja, absoluut, tot meer dan 98%. Het eiwit is al voorverteerd en gemicroniseerd (tot heel fijne deeltjes gemaakt) ten behoeve van een betere absorptie (opname).

Zijn er bepaalde gezondheidsvoorwaarden waarbij Genacol ® niet gebruikt dient te worden?

Collageenproducten mogen over het algemeen met een gerust gevoel gebruikt worden. Echter, kinderen jonger dan 12 jaar en zwangere of borstvoedende vrouwen wordt het liever afgeraden. Er is momenteel onvoldoende informatie beschikbaar met betrekking tot het veilig gebruik van collageen voor de bedoelde groep mensen. Vooralsnog hebben testen niet uitgewezen dat het schadelijk is, maar wij raden voorzichtigheidshalve aan om advies in te winnen bij uw arts/zorgverlener indien u in deze categorie valt.

Kan ik Genacol ® gebruiken in combinatie met medicijnen of andere supplementen?

Voor zover wij weten, is er geen interactie, wanneer Genacol® in combinatie met medicijnen en/of andere voedingssupplementen wordt gebruikt. Genacol® is een aminozuurcomplex dat beschouwd wordt als een voedingssupplement om met een gerust gevoel te gebruiken. Toch raden wij aan om hierover advies in te winnen bij uw arts/zorgverlener. Zoals reeds vermeld, moet men twee uur tussenruimte nemen, tussen de inname van Genacol® en de inname van een medicijn of ander voedingssupplement, om de assimilatie (opname van voedingsstoffen) van elke stof te maximaliseren.

Hoeveel aminozuren bevat Genacol®?

Genacol® bevat alle voorkomende aminozuren in de matrix, behalve tryptofaan. Immers, tryptofaan is geen onderdeel van de keten van aminozuren die in collageen voorkomt. Elke capsule Genacol® bevat 400 mg van onze pure collageenmatrix zonder vulmiddelen, wat Genacol® maakt tot één van de zuiverste collageensupplementen die te verkrijgen is.

Wat betekent AminoLock Sequence Technology?

Vrij vertaald is dit het opnieuw indelen van de aminozuren (eiwitten) als een soort keten.
Terminologisch gezegd, wordt gebruik gemaakt van een uniek productieproces, dat op zijn beurt het profiel van aminozuren herconfigureert. Deze exclusieve aanpak, ontwikkeld door onze Research & Development afdeling voldoet aan de hoogste normen: het creëren van een unieke productbevordering van de vijf belangrijkste vormen van collageen met een specifieke volgorde van de aminozuren.

Kan ik Genacol ® aan mijn huisdier geven?

Inderdaad, het goede nieuws is dat men Genacol® kan geven aan een huisdier. Per capsule wordt ongeveer 19kg berekend. Gemakshalve dient men de capsule open te maken en het poeder op een lege maag toe te dienen, door het op een vlakke ondergrond te plaatsen waarna het dier het oplikt. Normaliter houden huisdieren hiervan. Plaats het poeder op een droge en schone ondergrond. Er is geen kans op een overdosis gezien uw dier van nature overtollige stoffen elimineert/uitscheidt.